Miksi nauraa enemmän?

Nauraminen on hauskaa - rentouttaa - poistaa stressiä - edistää terveyttä!

Naurettaessa

  • stressi lievittyy,
  • keho ja mieli rentoutuvat,
  • mieliala paranee ja vireystila kohoaa,
  • olo vapautuu ja ajatukset selkeytyvät,
  • kokemus yhteydestä omaan kehoon paranee,
  • kokemus yhteydestä muihin ihmisiin vahvistuu.

"Syvä" nauraminen on nopea ja tehokas stressin lievittäjistä ja ennaltaehkäisijä - poistaa niin fyysistä, mentaalista kuin emotionaalista stressiä.

Nauraminen onkin voimakas emotionaalinen vaikuttaja: se lisää välittömästi mielihyvän tunnetta, minkä vaikutuksen voi pidemmän nauramisen jälkeen huomata useitakin päiviä. Sisäinen olo vaikuttaa koko elämään ja samalla edistää suoriutumista.

Nauramisen aiheuttamat kemialliset reaktiot kehossa tasapainottavat stressin, jännityksen, pelon, turhautumisen, ärtymyksen ja vihan aiheuttamia kemiallisia reaktioita kehossa; nauraminen auttaakin purkamaan noita nk. negatiivisia tunteita ja niiden vaikutuksia.

Nauraminen edistää fyysistä terveyttä monin tavoin. Se muun muassa vahvistaa immuunipuolustusta, lisää hapen määrää elimistössä, hieroo sisäelimiä ja parantaa niiden verenkiertoa, vahvistaa hengityselimistöä ja sen toimintaa, voimistaa kasvojen verenkiertoa ja lihaksistoa (antaa näin "kasvojenkohotusta") sekä tuulettaa keuhkoja tehokkaasti: puhdistaa myös keuhkoissa olevan jäännösilman. Kun yli 70% kaikista diagnosoiduista sairauksista on jollain tavalla yhteydessä stressiin, nauraminen  - stressiä lievittäessään -  edistää terveyttä välillisesti vieläkin laaja-alaisesemmin ja monipuolisemmin.

Yhdessä nauraminen yhdistää - muun muassa luottamus muihin ja omaan itseen vahvistuu.

Nauraminen myös ilmiselvästi aktivoi luovuutta. Se vahvistaa läsnäoloa nykyhetkessä sekä kehotietoisuutta, jotka molemmat ovat tarpeellisia luovuuden virtaamiseksi. Lisäksi se antaa etäisyyttä arkisiin ajatuksiin, avartaa ja selkeyttää mieltä, tekee tilaa uusille ajatuksille ja oivalluksille sekä auttaa näkemään asioita uudessa valossa.

Pidempikestoinen nauraminen kokemusten mukaan vähentää ja poistaa kipuja.

Säännöllinen nauraminen ilmiselvästi myös lisää huumorintajua.

Kysy lisätietoja ja tarjous TÄSTÄ!