Naurujooga lyhyesti

Naurujooga on uusi ja ainutlaatuinen menetelmä, jonka avulla kuka tahansa voi nauraa tarvitsematta siihen ulkoisia syitä tai esimerkiksi valmiiksi iloista mieltä. Naurujooga perustuu käänteentekevälle huomiolle siitä, ettemme tarvitse vitsejä tai komiikkaa, tai edes huumorintajua nauraaksemme.

Koska nauraminen on sekä kehollinen että mielellinen tapahtuma, sen voi käynnistää niin kehon kautta (naurujooga) kuin mielen kautta (vitsit, komiikka).

Naurujoogassa nauretaan ryhmässä. Nauru käynnistetään nauruharjoituksilla. Katsekontaktien ja ryhmän dynamiikan kautta tämä muuttuu spontaaniksi nauruksi.

Nimi "naurujooga" tulee siitä, että nauruharjoitukset yhdistetään joogahengitykseen. Nämä yhdessä lisäävät hapen määrää elimistössämme ja tekevät meidät energisemmiksi ja terveemmiksi niin että voimme paremmin ja jaksamme enemmän.

Naurujooga perustuu tieteelliselle tosiasialle, että kehomme reagoi samalla tavalla harjoituksilla stimuloituun nauruun ja spontaaniin nauruun.  Kumpikin tuottaa samanlaiset fysiologiset vaikutukset ja terveysvaikutukset.

Naurujoogan on kehittänyt intialainen lääkäri Madan Kataria yhdessä vaimonsa Madhurin kanssa Intiassa vuonna 1995. Tuolloin hän aloitti ensimmäisen nauruklubin yhdessä neljän muun ihmisen kanssa Mumbaissa. Nyt nauruklubeja on yli 7000  kappaletta kaikissa maanosissa yhteensä 60 maassa.

Naurujooga sopii erityisesti, kun haluat:

- lisätä rentoutta ja naurua

- purkaa stressiä ja jännityksiä

- lisätä vireyttä ja keskittymiskykyä

- lisätä luovuutta, luontevuutta ja hyvää mieltä

- lisätä ihmisten välistä luottamusta ja vahvistaa ihmissuhteita